Soalan Lazim

Setelah diberi status Tempat Tinggal Tetap Singapura (PR) oleh Lembaga Imigresen dan Pusat Pemeriksaan (ICA) Singapura, dia dan keluarga mereka berhak untuk hidup, bekerja dan berintegrasi ke dalam masyarakat Singapura seperti rakyat biasa. Anda akan dianggap sebagai sebahagian daripada komuniti setempat dan menikmati kebebasan bergerak di dalam dan luar negara tanpa memerlukan visa dan pas tambahan.

Anak-anak anda yang bersekolah juga akan mendapat akses ke sistem pendidikan awam Singapura yang diutamakan berbanding orang asing.

Majikan anda akan diminta untuk membuat sumbangan bulanan ke akaun keselamatan sosial yang wajib dan anda tidak perlu lagi mendapatkan visa kerja baru setiap kali anda bertukar antara pekerjaan.

Pelbagai faedah yang dapat dinikmati oleh Penduduk Tetap Singapura (PR) termasuk perumahan mampu milik kerana duti setem yang lebih rendah, PR akan dapat membeli flat HDB setelah tiga tahun, dengan anggapan pendapatan tidak melebihi jumlah tertentu.

Penduduk Tetap Singapura (PR) dapat meninggalkan dan memasuki negara ini tanpa sekatan visa dan juga kedudukan yang lebih baik untuk pilihan sekolah awam untuk anak-anak.

Kestabilan pekerjaan adalah satu lagi faedah besar. Anda akan mendapat akses ke lebih banyak peluang pekerjaan di negara ini tanpa perlu memerlukan kerja pas. Majikan biasanya lebih suka mengupah pekerja tempatan (PR atau Warganegara) kerana ini dapat menyelamatkan mereka dari masalah mendapatkan kerja. Di samping itu, mempunyai lebih banyak penduduk tempatan dalam pasukan bermaksud mempunyai kuota yang lebih tinggi untuk menggaji orang asing.

Terakhir, terdapat faedah kewangan dalam bentuk Kumpulan Wang Simpanan Pusat (CPF). CPF bertindak seperti rancangan persaraan sehingga anda dapat merasa aman ketika anda semakin tua. Anda boleh menggunakan CPF untuk membayar perbelanjaan perubatan, perumahan, dan juga pelaburan. Syarikat yang menjadi ahli gabungan anda diminta untuk menyumbang kepada CPF anda berdasarkan peratusan gaji anda.

Permohonan bukan seperti yang kelihatan – pengisian borang, memastikan dokumen yang relevan diterjemahkan dll. Terdapat lebih dari 10 aspek yang berbeza dari keseluruhan profil anda yang akan dinilai oleh Kerajaan dan terdapat juga beberapa perkara tambahan yang tidak diketahui oleh masyarakat umum sebagai mereka hanya dilaksanakan pada akhir tahun 2019. Melalui hubungan dan pengetahuan kami yang luas, kami dapat mengesyorkan kepada anda pelbagai agensi dan / atau organisasi untuk menyumbangkan masa dan usaha sebagai sebahagian daripada pembangunan kes anda untuk aplikasi PR / Kewarganegaraan. Tidak ada masa yang sia-sia untuk mencari tahu mana yang paling sesuai untuk profil anda. Kami juga akan memberikan penyelesaian yang sesuai untuk setiap aspek kehidupan anda di Singapura yang dapat dipertimbangkan oleh pihak berkuasa yang meninjau. Penyelesaian strategik ini akan memastikan profil anda dan / atau keluarga anda bersudut pandai untuk menunjukkan potensi penuhnya kepada pihak berwajib jika perlu. Strategi adalah kunci dalam proses pembinaan kes anda dan itulah yang kami lakukan dengan sebaik-baiknya. Jangan biarkan perkara penting seperti permohonan Kediaman Tetap Singapura (PR) / Kewarganegaraan anda secara kebetulan.

Sejak 2008, pemerintah memperketat kebijakan imigresennya untuk memastikan kepakaran yang mencukupi dipertahankan di semua industri. Ini juga memastikan bahawa gaji dan pengagihan kemahiran di seluruh sektor kekal kompetitif.
Walaupun tidak ada yang dapat menjamin kadar kejayaan 100% dalam permohonan Perumahan Tetap Singapura (PR) tetapi seseorang dapat yakin bahawa setiap aplikasi dipertimbangkan berdasarkan kebaikannya sendiri.
Seperti yang dikutip oleh Presiden Halimah pada 24 Agustus 2020, “Kita harus terus menyambut dan menyatukan mereka yang dapat menyumbang kepada Singapura dan memperbaiki kehidupan kita dan masa depan anak-anak kita.”
Di Singapore Top Immigration, kami telah membuktikan rekod kes kejayaan dari pelanggan kami dengan latar belakang yang berbeza. Anda boleh mengatur pertemuan dengan salah seorang perunding kami untuk berkongsi dengan anda lebih banyak.

Untuk memenuhi syarat untuk mendapat tempat tinggal Singapura (PR), seseorang mesti termasuk dalam salah satu kategori berikut:
Pasangan suami isteri dan anak-anak yang belum berkahwin (di bawah 21 tahun) Warganegara Singapura (SC) / Penduduk Tetap Singapura (SPR)
Ibu bapa Berusia Warganegara Singapura
Employment Pass / S Pass / Personal Employment Pass pemegang
Pelabur, Skim Program Pelabur Global
Skim Pelajar Asing
Skim Bakat Artistik Asing

Lembaga Imigresen dan Pusat Pemeriksaan (ICA) Singapura tidak memberikan alasan untuk menolak permohonan tersebut. Walau bagaimanapun, terdapat banyak faktor penolakan yang dapat kita kerjakan untuk membina profil yang kuat berdasarkan faktor ekonomi dan sosial yang dapat ditentukan oleh kepakaran kita. Ramai pelanggan kami menganggapnya bermanfaat dan akhirnya mendapat PR yang diluluskan melalui kami.

Yang paling penting, kerajaan Singapura kita mengkaji jumlah PR yang ada berbanding jumlah penduduk di negara ini dan mengira kuota yang diberikan setiap tahun. Kuota ini adalah sulit dan disesuaikan secara berkala. Oleh itu, adalah mustahak anda mempersiapkan profil anda untuk penilaian PR anda semasa anda mengemukakan permohonan anda.

Anda boleh mengatur pertemuan dengan salah seorang perunding kami untuk menilai kelayakan anda sekali lagi.

Di Singapore Top Immigration Pte Ltd, kami tidak bergantung pada pemasaran dan periklanan iklan seperti kadar kejayaan 96% atau 98% untuk menarik pelanggan kepada kami. Sebagai gantinya, kami berusaha dan berusaha untuk membina kepercayaan dan keyakinan yang signifikan terhadap pelanggan kami dengan perkhidmatan profesional kami yang tiada tandingannya.

Kami yakin perniagaan dan perkongsian sebenar dibina dengan asas pengalaman dan integriti. Kami akan membimbing anda ke arah pemahaman yang jelas mengenai proses pemeriksaan ICA melalui rundingan dan terus memberi anda jalan kejayaan kejayaan permohonan Permastautin Tetap Singapura (PR) anda.

Anda boleh mengatur pertemuan dengan salah seorang perunding kami untuk berkongsi dengan anda lebih banyak.

Setiap kes yang kami tangani adalah berbeza dengan cara yang tersendiri dan kami tidak akan pernah mendekati mereka dengan kaedah satu ukuran. Oleh itu, kami akan menjelaskan peluang anda sekarang dan peluang yang lebih baik, setelah kami melihat keseluruhan profil anda melalui perundingan.

Perlu diketahui juga bahawa kami berada di sini untuk jangka masa panjang dan salah satu kepercayaan utama kami adalah menjalankan perniagaan dengan jujur. Oleh itu, kami tidak menggunakan taktik penjualan yang sangat melambung dan rendang untuk memasukkan adunan.

Tidak ada tempoh pekerjaan tertentu yang harus ditunggu oleh orang asing sebelum melamar PR. Secara umum, pas kerja (pas kerja P atau Q) atau pas S layak untuk mengemukakan permohonan mereka untuk Kediaman Tetap Singapura (PR) di bawah Skim untuk Tenaga Profesional / Teknikal dan Pekerja Mahir (PTS) untuk Lembaga Imigresen dan Pusat Pemeriksaan (ICA) dari Pertimbangan Singapura.

Di Singapore Top Immigration, kami mempunyai pelanggan yang berjaya mendapat Kediaman Tetap Singapura (PR) yang diluluskan secepat 8 bulan di Singapura.

Setelah menyerahkan dokumen, keputusan permohonan Perumahan Tetap Singapura (PR) mungkin memakan masa sekurang-kurangnya 3 hingga 6 bulan. Dalam beberapa kes, ia akan memakan masa sehingga 12 bulan .. Anda akan diberitahu mengenai hasilnya melalui pos setelah diselesaikan. Anda boleh menggunakan perkhidmatan iEnquiry ICA di https://ienquiry.ica.gov.sg jika anda ingin bertanya mengenai status permohonan.

Tidak ada nilai numerik khusus yang dapat dibagi dalam hal kuota yang diberikan oleh Immigration and Checkpoints Authority (ICA) Singapura untuk jangka waktu tertentu. Sementara Pemerintah sedang berusaha untuk mencapai kerangka yang dapat mendukung tujuan Kertas Putih Penduduk, jumlah PR yang diberikan selama jangka waktu bergantung pada jurang kepakaran dalam ekonomi. Jurang ini muncul disebabkan oleh personel yang meninggalkan industri, penolakan status PR, atau bahkan disebabkan permintaan yang baru dibuat di industri ini. Walaupun mengekalkan keseimbangan etnik di negara ini tetap penting, setiap permohonan Kediaman Tetap Singapura (PR) akan tetap diakses berdasarkan kemampuannya sendiri.

Anda boleh merujuk ke Halaman Artikel kami.

Kami berada di sini untuk jangka masa panjang dan kami mematuhi garis panduan harga dalaman kami. Kami tidak berlebihan dan kurang tayang. Kami mengenakan bayaran untuk jumlah kerja yang harus dilakukan dan bukan ketebalan cek gaji anda.

Setiap kes dikendalikan dengan teliti oleh kami sekurang-kurangnya satu tahun dengan penugasan Pengawal Dokumen dan Perunding untuk keseluruhan tempoh perkhidmatan. Bilangan tenaga kerja yang dimasukkan dan jumlah kerja yang banyak / yang harus dilakukan sebenarnya adalah alasan yang tepat untuk sebut harga yang lebih tinggi tetapi kami menjanjikan yang terbaik untuk yang lebih rendah. Hanya kerana kami adalah Syarikat Imigrasi Teratas Singapura!

Walaupun pemerintah memberikan banyak manfaat kepada penduduk tetap, ada juga kewajiban tertentu yang diperlukan oleh individu, salah satunya adalah Layanan Nasional. Di bawah Akta Pendaftaran, semua Warganegara Singapura dan Penduduk Tetap boleh mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan kebangsaan apabila berumur 16 reaching tahun. Mereka bertanggungjawab untuk berkhidmat selama dua tahun ketika berusia 18 tahun, diikuti oleh 40 hari Perkhidmatan Nasional yang Sedia Beroperasi setiap tahun sehingga mereka berusia 50 tahun untuk pegawai, dan 40 tahun untuk pangkat lain.

Sementara pemohon utama yang diberi status PR di bawah Skim Profesional / Personel Teknikal dan Pekerja Mahir atau Skim Pelabur, dikecualikan dari NS.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi perunding imigresen kami yang ramah hari ini.

Itu semua bergantung pada tempat anda belajar. Sekiranya anda pergi ke sekolah tempatan (NUS, SMU, NTU, TP, NP, NYP, RP, SP, dll.), Anda akan mempunyai kelebihan berbanding pemohon lain, kerana pegawai ICA akan mempertimbangkan bahawa anda dapat berjaya berintegrasi dengan masyarakat setempat.
Namun, di Singapore Top Immigration, kami mempunyai banyak kes yang berjaya kerana pelanggan kami mendapat tempat tinggal tetap Singapura (PR) dengan hanya lulus di universiti asal mereka.

Ya. Anda boleh meninggalkan anak / anak anda daripada aplikasi. Namun, disarankan untuk memasukkan seluruh keluarga anda untuk meningkatkan kadar kejayaan kerana pemerintah akan melihat mereka sebagai penyumbang berpotensi untuk masyarakat dan ekonomi di masa depan.
Di Singapore Top Immigration, kami telah membantu pelanggan untuk mendapatkan Kediaman Tetap Singapura (PR) mereka yang diluluskan tanpa memasukkan anak / anak mereka dalam permohonan dengan alasan yang sah.

Sistem e-PR akan membolehkan pemohon mengemukakan permohonan Tempat tinggal tetap Singapura (PR) secara dalam talian, tanpa perlu melakukan perjalanan ke Bangunan ICA untuk temu janji dengan Lembaga Imigresen dan Pusat Pemeriksaan (ICA) Singapura. Sekiranya anda tidak dapat membuat janji temu sebelum 18 Disember 2017, anda boleh menghantar permohonan anda secara dalam talian mulai 18 Disember dan seterusnya, ketika sistem e-PR dilaksanakan.
Di Singapore Top Immigration, kami akan menasihati anda mengenai Sistem e-PR baru sehingga anda dapat mengajukan permohonan anda dengan syarat kelayakan yang berlaku untuk pemberian PR Singapura Anda melalui kami.

Kriteria penilaian untuk permohonan Perumahan Tetap Singapura (PR) tetap tidak berubah. Pemohon harus memenuhi syarat kelayakan yang ada untuk pemberian Singapore Permanent Residency (PR).
Di Singapore Top Immigration, kami akan membimbing anda melalui maklumat dan perubahan terkini yang perlu anda persiapkan dan ketahui. Semua syarat kelayakan yang ada untuk pemberian Singapore Permanent Residency (PR) akan dilaksanakan pada profil anda untuk memastikan peluang kelulusan tertinggi.

Kes anda mungkin kelihatan seperti rakan sekerja anda, tetapi pasti ada perbezaan antara kedua latar belakang anda. Lembaga Imigresen dan Pusat Pemeriksaan (ICA) Singapura akan melihat permohonan anda secara amnya tetapi tetap memperhatikan setiap butirannya kerana tidak ada dua kes yang sama.

Di Singapore Top Immigration, kami dapat membantu anda meningkatkan peluang dengan melihat profil anda dan memberi nasihat yang sewajarnya. Anda boleh mengatur pertemuan dengan salah seorang perunding kami untuk berkongsi dengan anda lebih banyak.

Banyak pemohon membuat kesilapan dengan menyerahkan dokumen yang tidak mempunyai nilai yang relevan untuk membantu permohonan Perumahan Tetap Singapura (PR) mereka. Contohnya, menyerahkan lesen memandu anda sama sekali tidak membantu.
ICA tidak memberitahu anda apa dokumen tambahan yang perlu anda kirimkan berdasarkan profil anda. Walau bagaimanapun di Singapore Top Immigration, kami akan mengenal pasti dokumen tambahan mana yang akan meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan persetujuan berdasarkan pengalaman kami di profil anda.

Setelah seseorang yakin akan minat mereka untuk menduduki Singapura (PR), langkah seterusnya adalah memenuhi syarat di laman web Imigresen dan Pusat Pemeriksaan (ICA) Singapura, memuat turun borang yang diperlukan, dan menyiapkan dokumen yang diperlukan. Setelah penyerahan dokumen, keputusan permohonan Perumahan Tetap Singapura (PR) akan memakan masa sekurang-kurangnya 3 hingga 6 atau hingga 12 bulan untuk dilepaskan.

Sebagai alternatif, kerana masa adalah hakiki dan membuang masa dari segi permohonan yang ditolak akan sangat menyusahkan, pemohon yang berminat harus bekerjasama dengan kami untuk memahami cara terbaik untuk mengemas dan meluangkan masa permohonan mereka. Kami menjamin integriti dokumentasi dan memastikan bahawa kepentingan pelanggan kami tetap menjadi keutamaan.

Yakinlah bahawa kami akan melakukan yang terbaik untuk permohonan anda dan membantu anda untuk meluluskan permohonan anda dengan kadar kejayaan tertinggi.
Setelah Kediaman Tetap Singapura (PR) anda diluluskan, kami mencadangkan agar anda menyimpan dokumen anda di tempat yang selamat kerana anda perlu memakainya semasa melamar Warganegara Singapura anda di masa depan.

Tidak ada kenaikan ketara dalam kadar kelulusan PR anda jika anda menunggu. Oleh itu, anda harus memohon sebaik sahaja anda mempunyai dokumen yang diperlukan dan menjadi layak untuk memohon PR.

Kami mengesyorkan keluarga untuk melamar bersama seperti yang ditunjukkan kepada Lembaga Imigresen dan Pusat Pemeriksaan (ICA) Singapura komitmen dan niat anda untuk tinggal di Singapura.

Tidak. Setelah berumur 21 tahun ke atas, mereka harus membuat permohonan berdasarkan kebolehan mereka sendiri.

Anda boleh menjadi penaja mereka sekiranya mereka berumur di bawah 21 tahun.

Adalah sangat sesuai untuk menerapkan Singapore Permanent Residency (PR) bersama keluarga anda untuk menunjukkan kesatuan dan komitmen sekiranya gaji anda mencukupi untuk seluruh keluarga tinggal bersama anda dengan selesa.
Sekiranya anda memperoleh kurang dari $ 4000, mungkin lebih baik melamar diri anda terlebih dahulu.

Di bawah Akta Pendaftaran, semua Warganegara Singapura dan Penduduk Tetap, kecuali dikecualikan, boleh mendaftar untuk Perkhidmatan Nasional (NS). Setelah tamatnya NS sepenuh masa, mereka akan diminta untuk berkhidmat hingga 40 hari Perkhidmatan Nasional Bersedia Operasi (ORNS) setiap tahun selama tempoh kitaran latihan ORNS mereka, hingga usia 50 tahun (untuk pegawai) atau 40 tahun (untuk peringkat lain).

Pemohon utama yang diberi status Pemastautin Tetap Singapura (PR) di bawah Skim Pekerja Profesional / Teknikal dan Pekerja Mahir atau Skim Pelabur, dikecualikan dari NS.

Pemohon lelaki yang diberi status Pemastautin Tetap Singapura (PR) sebagai Pelajar Asing atau di bawah tajaan ibu bapa mereka bertanggungjawab untuk NS di bawah Akta Pendaftaran. Mereka diminta untuk mendaftar ke NS setelah mencapai usia 16½ tahun dan akan dijadualkan untuk mendaftar secepat mungkin setelah mencapai usia 18 tahun. Sekiranya mereka mengikuti pengajian sepenuh masa, penangguhan dari NS sepenuh masa hanya dapat diberikan jika memenuhi syarat penangguhan yang ditetapkan oleh Kementerian Pertahanan, yang dapat dilihat di https://www.ns.sg. Semua lelaki yang bertanggungjawab ke atas NS berumur 13 tahun dan ke atas, dikehendaki mendapatkan Permit Keluar (EP) semasa melakukan perjalanan ke luar negara selama tiga bulan atau lebih.

Kediaman Tetap Singapura (PR) yang bertanggungjawab terhadap NS diharapkan dapat melayani NS. Membatalkan atau kehilangan status PR seseorang tanpa berkhidmat atau menyelesaikan NS sepenuh masa akan memberi kesan buruk kepada permohonan segera atau masa depan untuk bekerja atau belajar di Singapura, atau untuk status kewarganegaraan atau PR Singapura. Menolak atau kehilangan status PR seseorang tanpa berkhidmat atau menyelesaikan NS sepenuh masa juga boleh memberi kesan buruk kepada sebarang permohonan segera atau masa depan untuk pembaharuan Permohonan Masuk Semula yang dibuat oleh ahli keluarga atau penaja seseorang.

Anak-anak anda yang bersekolah juga akan mendapat akses ke sistem pendidikan awam Singapura yang diutamakan. Di tempat kerja, majikan anda dikehendaki membuat caruman bulanan untuk skim pencen wajib bagi pihak anda. Anda tidak perlu lagi memperoleh visa kerja baru setiap kali anda berpindah pekerjaan.

Walaupun menjadi Pemastautin Tetap Singapura (PR) memberi anda banyak manfaat dan hak, pemerintah juga akan memiliki kekuatan untuk melaksanakan tanggungjawab tertentu kepada Anda. Salah satunya adalah perkhidmatan ketenteraan, sesuatu yang wajib diambil oleh anak-anak lelaki anda (jika mereka juga PR) setelah mereka mencapai usia 18 tahun.

Penduduk Tetap Singapura (PR) generasi kedua yang melepaskan status Pemastautin Tetap Singapura (PR) mereka tanpa berkhidmat di NS akan menghadapi akibat buruk. Kegagalan mereka untuk melayani NS akan dipertimbangkan sekiranya mereka berusaha untuk kembali ke Singapura untuk belajar atau bekerja.

Penduduk tetap di bawah Skim Profesional / Personel Teknikal dan Pekerja Mahir (PTS) atau Skim Pelabur Global dikecualikan dari NS. Anak lelaki yang diberi status PR di bawah tajaan ibu bapa mereka bertanggungjawab untuk NS di bawah Enlistment Act.

Penangguhan biasanya diberikan bagi mereka yang melanjutkan pendidikan tinggi. Walau bagaimanapun, kebanyakan lelaki yang layak masih diharapkan dapat berkhidmat untuk negara sebelum menghadiri universiti. Anda bebas untuk menulis surat yang meminta penangguhan lebih lanjut, tetapi penerimaannya adalah atas budi bicara Kementerian Pertahanan.

Peluang anda tidak akan terjejas sekiranya anda tidak bekerja. Perkara penting bagi penilai ialah mereka perlu memandang anda sebagai calon yang stabil dan bertanggungjawab.
Sebelum menukar pekerjaan, kami sarankan anda menghubungi mereka di ica-pr@ica.gov.sg. Anda juga boleh memilih untuk turun ke pejabat mereka secara peribadi. Beri mereka surat:
* Menjelaskan keadaan anda sekarang
* Salinan pas kerja baru anda
* Salinan halaman biometrik pasport
* Lampiran A dari majikan baru

Lembaga Imigresen dan Pusat Pemeriksaan (ICA) Singapura menganggap hakikat bahawa beberapa majikan tidak mahu memberikan dokumen lampiran A kerana pekerja mereka mungkin meninggalkan mereka setelah PR Singapura mereka diberikan.
Cuba meyakinkan syarikat anda kerana mempunyai Lampiran A dalam permohonan anda akan membantu meningkatkan peluang persetujuan anda.
Namun, jangan risau jika majikan anda tidak memberikan dokumen Lampiran A kepada anda kerana tujuan menunjukkan Lampiran A adalah untuk membuktikan bahawa anda bekerja di syarikat yang anda juga dapat menunjukkan dokumen lain seperti slip gaji.

Ya boleh, tetapi anda perlu mendapatkan izin masuk semula dari Lembaga Imigresen & Pusat Pemeriksaan (ICA). Permit ini membolehkan anda melancong ke luar negara sebagai Penduduk Tetap Singapura (PR) sehingga lima tahun. Berkenaan dengan lima tahun yang diberikan dalam izin masuk semula anda, nasihat profesional kami adalah bekerja dan tinggal di Singapura sekurang-kurangnya selama dua dari lima tahun terakhir anda. Dengan cara ini, rekod pembayaran cukai pendapatan anda akan menganggap anda sebagai calon dengan sumbangan yang setimpal untuk negara-kota. Namun, jika anda dihantar ke luar negeri untuk bekerja dengan keputusan yang di luar kawalan anda, pihak Imigresen dan Pusat Pemeriksaan (ICA) Singapura mungkin akan menyoal anda ketika anda menghantar borang untuk memperbaharui izin masuk semula anda.

Dari pengalaman bertahun-tahun, kami menemui izin masuk semula yang ditolak. Dalam kebanyakan kes, ini berlaku pada PR yang tidak tinggal di Singapura untuk sejumlah masa setelah diberi status PR. Salah satu sebab utama ialah kerajaan menyetujui permohonan dengan harapan individu tersebut memberikan komitmen dan sumbangan kepada negara. Sekiranya anda menghabiskan sebahagian besar masa anda di negara ini dan konsisten dengan sumbangan anda, permohonan pembaharuan anda kemungkinan besar tidak akan ditolak.

Kami sangat mengesyorkan agar anda menghubungi kami untuk membantu anda menilai kelayakan anda. Sekiranya ada sebab bagi kami untuk mempercayai bahawa anda tidak layak untuk permohonan Singapore Permanent Residence (Singapore PR), kami tidak akan menangani kes anda. Sebagai gantinya, kami akan memberi anda petua tentang cara membina casing yang lebih kukuh untuk aplikasi masa depan. Anda selalu disambut di Singapore Top Immigration apabila memenuhi syarat. Ini membantu kita memastikan bahawa bakal pelanggan tidak merasa putus asa apabila mereka tidak berjaya dalam percubaan mereka.

Semua permohonan Tempat Tinggal Perumahan Singapura (PR Singapura) mesti mengemukakan dalam talian dari 18 Disember 2017 dan seterusnya melalui sistem e-PR Singapura Imigresen dan Pusat Pemeriksaan (ICA) Singapura untuk memenuhi syarat penilaian Lembaga Imigresen dan Pusat Pemeriksaan (ICA) Singapura. Sekiranya anda tidak mendapat tarikh temu janji sebelum 18 Disember 2017, anda tidak dapat mengemukakan permohonan Kediaman Tetap Singapura (PR Singapura) anda di kaunter.
Singapore Top Immigration akan memandu anda melalui keseluruhan proses mengenai dokumen-dokumen yang perlu anda sediakan dan membantu anda untuk mengemukakan permohonan Singapore Permanent Residence (Singapore PR) anda secara dalam talian melalui Sistem Imigresen dan Pusat Pemeriksa (ICA) Singapura e-PR.

Sekiranya anda kehilangan sebarang dokumen wajib, anda perlu memberikan surat pernyataan untuk menjelaskan keadaan anda. Kami menawarkan perkhidmatan menyusun surat-surat tersebut.

Yakinlah bahawa pegawai Imigresen dan Pusat Pemeriksaan (ICA) Singapura memeriksa semua dokumen anda dengan adil.

Pertama dan terpenting, anda akan menikmati faedah dan kelayakan Warganegara (mis. Duti setem, percukaian)

Kedua, anda tidak perlu risau untuk memperbaharui Permit Masuk Semula

Ketiga, anda akan dapat mengembara ke dunia dengan salah satu pasport paling berkuasa di dunia tanpa visa untuk kebanyakan negara.

Senarai terus dan berterusan…

Sekiranya permohonan anda berjaya, anda perlu membayar yuran berikut untuk setiap pemohon ke ICA:

S $ 100 untuk Permit Masuk (untuk permohonan PR yang dihantar sebelum 18 Disember 2017)

S $ 20 untuk Permit Masuk (untuk permohonan PR yang dihantar dari 18 Disember 2017 dan seterusnya)

S $ 50 untuk Permit Masuk Semula 5 tahun

S $ 50 untuk Kad Pengenalan

S $ 30 setiap Visa Masuk (orang asing yang memerlukan visa).

Bayaran di atas perlu dibayar melalui NETS atau CashCard.

Seperti yang telah disebutkan, kami berada di sini untuk jangka panjang dan kami mematuhi garis panduan harga dalaman kami. Kami tidak berlebihan dan kurang tayang. Kami mengenakan bayaran untuk jumlah kerja yang harus dilakukan dan bukan ketebalan cek gaji anda.

Setiap kes dikendalikan dengan teliti oleh kami sekurang-kurangnya satu tahun dengan penugasan Pengawal Dokumen dan Perunding untuk keseluruhan tempoh perkhidmatan. Jumlah tenaga kerja yang dimasukkan dan jumlah kerja yang banyak / yang harus dilakukan sebenarnya adalah alasan yang tepat untuk sebut harga kami, tetapi kami menjanjikan yang terbaik untuk yang kurang. Hanya kerana kami adalah Imigresen Teratas Singapura!

Check Your PR Eligibility